Dans- och Dräktresa till Tallinn Nytt datum! 21 -25 september

Kontakta Eva Bolander om du är intresserad och vill veta mer.

Några Brageiter har visat intresse när resan var i april. september?

Medlemsresa till Tallinn

Träffa Estniskt folkdanslag, dansa och ha skoj, 21-25 september

Följ med på en unik resa till Estland där folkdans och folkdräkterna har en stark tradition. Tanken är att Folkdansringen får möjlighet till egen dansuppvisningen vid två tillfällen och där vi sammanför ett lokalt folkdanslag under kvällarna två. Vi kommer även få en guidad tur i historiska Tallinn samt bekanta oss med Estlands enastående hantverkstradition. I Estland värderas mormors handarbete fortfarande högt och det rika hemslöjdsarvet utvecklas vidare av yngre generationer. Gamla mönster återanvänds flitigt i nyproducerade textilier, inredning och klädesplagg. Vi hoppas att du följer med på resan, dansar och har skoj samt får möjlighet att knyta nya kontakter för framtida vänskaps utbyten.

Dag 1. Båt till Tallinn. Vi samlas vid terminalen kl. 16.00 där vi får våra biljetter. M/S Victoria avgår 17.30. Ombord serveras ett härligt smörgåsbord med både svenska och Estniska specialiteter. På fartyget finner du även en taxfreebutik, barer och levande musik med dans. Frukost serveras innan vi anländer dag 2. (M)

Dag 2. Tallinn och dansuppvisning. Frukost och ankomst till Tallinn. Här väntar vår buss som tar oss till vårt centralt belägna hotell för bagageinlämning. Därefter är det dags för en stadsrundtur med buss och till fots ca: 2,5 timma. Med kunnig ledning gör vi en historisk promenad genom Tallinns gamla stadskärna som bjuder på många svenskminnen. De gamla stadsdelarnas unika värde ligger först och främst i den välbevarade helheten av en medeltida miljö och struktur, en miljö som till stora delar gått förlorad i de flesta andra nordeuropeiska huvudstäder. Sedan 1997 är Tallinns historiska stadskärna upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Tallinns mäktiga försvarskonstruktioner från 1000-1400-talen har skyddat staden från allvarliga krigsskador, och avsaknaden av träbyggnader har skyddat den från bränder. Dessutom har Tallinn i modern tid inte utsatts för någon omfattande ombyggnadsvåg i moderniserings-syfte. Ockupationer av tyskar, svenskar och ryssar har under århundradena satt sin prägel på kyrkor, gatubilden, herrgårdar och slott. Sovjetperiodens hårda styre till trots, de nordiska ländernas influenser och traditioner dominerar Tallinn och Estland. Lunch intar vi på egen hand för att sedan samlas igen Kl. 16.30 för vidare färd för förberedelse inför kvällen uppvisning. Vi har möjlighet att själva träna 2 timmar innan vår uppvisning. Vi har bjudit in ett lokalt folkdanslag för uppvisning och därefter blir det en vänskapsmiddag tillsammans med våra nya Estniska vänner. Efter mat och dans tar bussen oss tillbaka till vårt hotell. (F,M)

Dag 3. Folkdräkter och dansuppvisning. Efter frukost tar vi oss med kunnig guide för att beskåda de olika folkdräkterna och dess historia. På eftermiddagen samlas vi åter igen för kvällens uppvisning tillsammans med ett Estniskt folkdanslag. Vänskapsmiddag och dans tills bussen tar oss åter till hotellet (F, M)

Dag 4. Fri tid till egna strövtåg. Idag har vi avsatt tid för egna aktiviteter, shopping eller kanske ett besök på något museum. Kl.16.45 är det dags för avfärd till båten som avgår kl.18.00 och mot Sverige. (F)

Dag 5. Ankomst Stockholm. Frukost på båten. Med en massa goda intryck och minnen anländer vi Stockholm kl. 10.15 (F) Hemslöjdsresor Vi reserverar oss för pris och programändringar utanför vår kontroll. TEL 08-545 95 200, mån-fre 9-17 Hemslöjdsresor ingår i kinaresor och resekoncernen WE travel Group AB. MAIL info@hemslojdsresor.se

RESFAKTA 5 DAGAR

AVRESA från Stockholm den 21 september 2017

Pris/person från 5.990:- (medlem i Folkdansringen) Pris/person från 6.500:- (Ej medlem)

Allt detta ingår i priset:

• Båt Stockholm – Tallinn t/r.

 Del i 2-bäddshytt insides t/r

•Två nätter på centralt hotell, del i dubbelrum •fyra frukostar
Tre middagar (varav 1 på båten där öl, vin eller alkoholfritt ingår)
•transporter, visningar och entréer enligt program
•Historisk guidning i Tallinn, ca: 2,5 tim.
•Guidad visning av folkdräkter
Träningslokal, dans och två uppvisningstillfällen
Vänskapsträff med Estländskt folkdanslag
Folkdansringens egen färdledare samt svensktalande lokalguide i Tallinn

TILLVAL/PERSON
Enkelrum 860 kr
Enkelhytt, insideshytt 630 kr
Del i utsideshytt 250 kr*
Enkelhytt, utsideshytt 1.050 kr
*när minst 2 personer bokar gemensam hytt
Anslutningsbuss till TallinkSiljas färjeterminal se tidtabell och priser på: www.tallinksilja.se/bussanslutningar
F= Frukost, M= Middag

St. Olav Hotel ****. Hotellet ligger i en historisk byggnad och rummen har inredningsdetaljer av sten och tegel samt trämöbler. På rummen finns TV, värdeskåp, minibar, skrivbord och gratis Wi-Fi. St. Olav Hotel ligger bara 200 meter från Rådhustorget i hjärtat av Tallinns medeltida stadskärna. Här har du nära till stadens alla sevärdheter och även många restauranger, kaféer och butiker.

VÅR FÄRDLEDARE.
Ingrid Holmberg ifrån Folkdansringen Stockholm har mångårig vana som reseledare. Förutom aktiv i Folkdansringen har Ingrid ett förflutet som lärare och SYO-konsulent på högstadiet.

FÖR BOKNING och INFORMATION
RING: 08-545 95 200 (Hemslöjdsresor) alt.
Maria på (Folkdansringens expedition) 08-98 44 10

Först till kvarn, begränsat antal platser.