Information på några som leder våra kurser VT 2017.

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med mångårig erfarenhet av undervisning på alla nivåer. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centrala och hon har under många år utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

Jeanette Evansson är verksam som spelman och pedagog i flera olika sammanhang. Hon är kanske mest känd som utövare av gästrikemusik efter spelmannen Anton Jernberg , men spelar även hardingfela efter resor och besök hos norska spelmän. ”Att få spela till dans är en stor glädje och inspiration”.

Jonas Hjalmarsson är spelman. Hans musikaliska hemmaplan ligger geografiskt i norra Dalarna och befolkas av spelmän som Evert Åhs, Gunnar Orre, Lena Willemark och Tolv Manne (Älvdalen), Gössa Anders och Björn Ståbi (Orsa), Päkkos Gustaf (Bingsjö) samt Skår Arvid och Spak Erik (Särna). Jonas jobbar halvtid som fiollärare på Malungs folkhögskola. Både där och på andra ställen ser han till att spela till dans så ofta han kan. ”Det är en lustfylld utmaning att spela till dans – jag gillar det verkligen, i alla fall när jag tycker det går bra 🙂 … ”